Bornholm


Bornholm – Danmarks mest populære ferieø!

Bornholm er en ø med mange muligheder, ikke mindst for cykelturisten. Øen har med sine ca. 44.000 indbyggere en begrænset størrelse på 587 kvadrat kilometer. Fra nord til syd omkring 40 km og fra øst til vest 30 km. Langs kysten – øen rundt – er der ca. 105 km.

Bornholm har Danmarks mest afvekslende landskaber, fyldt med gode og anderledes oplevelser. Der er mange valgmuligheder når man tilrettelægger sin ferie på Bornholm. Den ene ende af øen har et fladt terræn og på Nordbornholm får man udfordringer i meget kuperet terræn. På Bornholm findes Nordeuropas fineste badestrande og klipper, som ikke findes andre steder i landet.  På Bornholm ligger Danmarks tredje største skov og øen er perfekt til cykelture i det grønne uanset alder og kondition.

Siden 1981 har Bornholms Amt og kommuner investeret store summer i et stort netværk af cykelveje- og stier. Mange af cykelvejene er anlagt langs de nedlagte jernbanestrækninger. Vi har verdens bedste cykelvejsnet. Derfor er Bornholm ideel for børnefamilier, da det kun er få steder man behøver at blande sig med de motoriserede trafikanter.

Bornholm byder på ikke mindre end 19 forskellige museer, der spænder fra det kulturhistoriske, over Middelaldercentret til det store og moderne kunstmuseum ved Helligdommen i Rø og oplevelsescentret Natur Bornholm ved Aakirkeby.

God og anderledes mad findes på mange af de bornholmske restauranter i sommerlandet. Man bestemmer selv om man vil spise dyrt eller billigt.

På Bornholm er der lange og gode traditioner for sommerfester. Således har næsten hver lille by sin egen fest, med musik, boder, dans og sang og meget andet gøgl. Nogle af højdepunkterne er absolut Havnefesten i Snogebæk, Sildefesten i Hasle samt Blomsterfesten i Aakirkeby.

På denne flotte og dejlige grønne ø, findes Nordeuropas største borgruin Hammershus og fire af landets flotteste rundkirker, som virkelig er et besøg værd. I naturen finder du Ekkodalen, Døndalen med sit store vandfald, Almindingen hvor man kan færdes frit, samt et utal af andre spændende og udfordrende steder.

Der kan fortælles meget mere om Bornholm – ønsker du yderligere information, er der muligheder for at få tilsendt materiale fra Destination Bornholm.
Alle vores rejser tilrettelægges, så du kommer forbi mange af øens smukkeste steder, på turen rundt på Bornholm.

God fornøjelse!